永利捕鱼中心,永利捕鱼app下载,永利皇宫注册即送38元

永利捕鱼中心(www.hbcrgk.com):湖北成人高考报名、辅导权威网站。更懂成考更懂你!

永利捕鱼中心

2020年湖北成考专升本《英语》备考练习题及答案(4)

发布时间:2019-11-22 整编:永利捕鱼中心 阅读量:

【提升学历,到永利捕鱼中心】

2020年湖北成考专升本《英语》备考练习题及答案(4)分割线
2020年湖北成考专升本《英语》备考练习题及答案(4)
 
【导读】2019年湖北成人高考专升本《英语》科目是令大多数考生很头疼的,为帮助广大2019年湖北成教考生提高复习效率,下面永利捕鱼中心给大家整理了2020年湖北成考专升本《英语》备考练习题及答案,供考生参考。
 
Part I Reading Comprehension (共20小题,每小题2分,共40分)
 
Directions: In this part there are four passages. Each passage is followed by four comprehension questions. Read the passage and answer the questions. Then mark your answer on the Answer Sheet.
 
Passage One
 
Questions 1 to 5 are based on the following passage:
 
Animals react to the changing seasons with changes in mood and behavior and human beings are no exception. Most people find they eat and sleep slightly more in winter and dislike the dark mornings and short days. For some, however, symptoms (症状) are severe enough to damage their lives and to cause considerable stress. These people are suffering from SAD. The symptoms tend to start from around September each year lasting until April, but are at their worst in the darkest months.
 
The standard figure says that around 2% of people in Northern Europe suffer badly, with many more (10%) putting up with milder symptoms. Across the world the incidence (发生率) increases with distance from the equator (赤道), except where there is snow on the ground, when it becomes less common. More women than men are found having SAD. Children and young people can also suffer from it.
 
The problem stems from the lack of bright light in winter. Researchers have proved that bright light makes a difference to the brain chemistry, although the exact means by which sufferers are affected is not yet known.
 
As the cause is lack of bright light, the treatment is to be in bright light every day by using a lightbox or a similar bright treatment. (Going to a brightly-lit climate, whether skiing or somewhere hot, is indeed a cure). The preferred level of light is about as bright as a spring morning on a clear day and for most people sitting in front of a lightbox, allowing the light to reach the eyes, for between 15 and 45 minutes daily will be sufficient to alleviate the symptoms. The user does not have to stare at the light, but can watch TV or read a book, just allowing the light to reach the eyes. OUTSIDE IN have a complete range of suitable lights, all in line with the research findings from medical and academic facilities. They are all available on our pioneering HOME TRIAL SYSTEM.
 
1. What happens to SAD patients, according to the passage?
 
A、They eat more and sleep less.
 
B、They are cheerless and worried.
 
C、They react to the changing seasons.
 
D、They dislike long days with dark mornings.
 
2. In which month do SAD symptoms become worst?
 
A、December.
 
B、September.
 
C、April.
 
D、February.
 
3. Which of the following statements is false according to the passage?
 
A、Going skiing is one of the good cures for SAD.
 
B、The percentage of SAD sufferers is high in North Europe.
 
C、Doctors now know how lack of bright light causes SAD.
 
D、People of all ages and both sexes may suffer from SAD.
 
4. What does the word “alleviate” (Paragraph 4) most probably mean?
 
A、“cause”
 
B、“produce”
 
C、“show”
 
D、“reduce”
 
5. What does the last paragraph mainly talk about?
 
A、Why people suffer from SAD.
 
B、How SAD patients can be treated.
 
C、How long an SAD treatment lasts.
 
D、Where people can go for SAD treatment.
 
Passage Two
 
Questions 6 to 10 are based on the following passage:
 
Increasingly, over the past ten years, people – especially young people – have become aware of the need to change their eating habits, because much of the food they eat, particularly processed foods, is not good for the health. Consequently, there has been a growing interest in natural foods.
 
Natural foods, for example, are vegetable, fruit and grain which have been grown in soil that is rich in organic (有机的) matter, in simple terms, this means that the soil has been nourished (滋养) by unused vegetable matter, which provides it with essential vitamins (维生素) and minerals. This in itself is a natural process compared with the use of chemicals and fertilizers, the main purpose of which is to increase the quantity – but not the quality – of foods grown in commercial farming areas.
 
Natural foods also include animals which have been allowed to feed and move freely in healthy farms. Compare this with what happens in the mass production of poultry: there are battery farms, for example, where thousands of chickens live crowded together in one building and are fed on food which is little better than rubbish. Chickens kept in this way are not only tasteless as food; they also produce eggs which lack important vitamins.
 
There are other aspects of healthy eating which are now receiving increasing attention from experts on diet. Take, for example, the question of sugar. This is actually a non-essential food. Although a natural alternative, such as honey, can be used to sweeten food if this is necessary, we can in fact do without it. It is not that sugar is harmful in itself. But the problem is that the quantity we use has grown steadily over the last two centuries and in Britain today each person consumes an average of 200 pounds a year! Yet all it does is provide us with energy, in the form of calories. There are no vitamins in it, no minerals, and no fiber.
 
6. Why do people now prefer natural foods?
 
A、Because they grow fast and cost less.
 
B、Because they fit people’s eating habits.
 
C、Because they are good to people’s health.
 
D、Because they are simply processed foods.
 
7. Which of the following is true according to Paragraph 2?
 
A、Fertilizers are important in growing natural foods.
 
B、Soil for natural foods usually lacks organic matter.
 
C、Natural foods are grown in commercial farming areas.
 
D、Chemicals are used to increase the quantity of foods grown.
 
8. What is the writer’s attitude towards chickens fed on battery farms?
 
A、Supportive.
 
B、Doubtful.
 
C、Hopeful.
 
D、Negative.
 
9. What is the most important point the writer wants to make about sugar?
 
A、People use it to sweeten food.
 
B、It gives us much-needed energy.
 
C、People take too much of it.
 
D、It is actually a kind of honey.
 
10. Which of the following is closest in meaning to the word “diet” (Paragraph 4)?
 
A、“food”
 
B、“rice”
 
C、“animals”
 
D、“agriculture”
 
90. Health is the key of happiness. Only healthy people can enjoy their lives.
 
Passage Three
 
Questions11 to 15 are based on the following passage:
 
Friends play an important part in our lives, and although we may take the friendship for granted, we often don’t clearly understand how we make friends. While we get on well with a number of people, we are usually friends with only a very few – for example, the average among students is about 6 per person. In all the cases of friendly relationships, two people like one another and enjoy being together, but beyond that, the degree of intimacy between them and the reasons for their shared interest vary enormously. As we get to know people we take into account things like age, race, economic condition, social position, and intelligence. Although these factors are not of prime importance, it is more difficult to get on with people when there is a marked difference in age and background.
 
Some friendly relationships can be kept on argument and discussion, but it is usual for close friends to have similar ideas and beliefs, to have attitudes and interests in common – they often talk about “being on the same wavelength”. It generally takes time to reach this point. And the more intimately involved people become, the more they rely on one another. People want to do friends favors and hate to break a promise. Equally, friends have to learn to put up with annoying habits and to tolerate differences of opinion.
 
In contrast with marriage, there are no friendship ceremonies to strengthen the association between two people. But the supporting and understanding of each other that results from shared experiences and emotions does seem to create a powerful bond, which can overcome differences in background, and break down barriers of age, class or race.
 
11. What does the passage say about making friends?
 
A、People usually have fewer friends than they think.
 
B、People do not have to like each other to become friends.
 
C、People become friends when they get on well with each other.
 
D、People consider age and background unimportant in making friends.
 
12. Which of the following statements is true according to Paragraph 2?
 
A、Tolerance is vital to friendship.
 
B、Friends are usually interdependent.
 
C、Friends do not rely financially on each other.
 
D、Annoying habits are worse than promise breaking.
 
13. What does the passage imply about marriage?
 
A、There is no friendship involved in it.
 
B、There is usually a special occasion for it.
 
C、 It requires shared experiences and emotions.
 
D、It is a much closer relationship than friendship.
 
14. Which of the following contributes to friendship the most?
 
A、Similarities in class and race.
 
B、Similarities in age and background.
 
C、 Similarities in habits and beliefs.
 
D、Similarities in opinion and feelings.
 
15. Which of the following is the best title for the passage?
 
A、Friends and Friendship
 
B、Marriage and Friendship
 
C、Benefits from Friends
 
D、The Art of Making Friends
 
Passage Four
 
Questions 16 to 20 are based on the following passage:
 
In a family where the roles of men and women are not sharply separated and where many household tasks are shared to a greater or lesser extent, notions of male superiority are hard to maintain. The pattern of sharing in tasks and in decisions makes for equality and this in turn leads to further sharing. In such a home, the growing boy and girl learn to accept equality more easily than did their parents and to prepare more fully for participation in a world characterized by cooperation rather by the “battle of the sexes”.
 
If the process goes too far and man’s role is regarded as less important—and that has happened in some cases—we are as badly off as before, only in reverse.
 
It is time to reassess the role of the man in the American family. We are getting a little tired of “Monism”—but we don’t want to exchange it for a “neo-Popism”. What we need, rather, is the recognition that bringing up children involves a partnership of equals. There are sings that psychiatrists, psychologists, social workers, and specialists on the family are becoming more aware of the part men play and that they have decided that women should not receive all the credit—nor the blame. We have almost given up saying that a woman’s place is in the home. We are beginning, however, to analyze man’s place in the home and to insist that he does have a place on it. Nor is that place irrelevant to the healthy development of the child.
 
The family is a co-operative enterprise for which it is difficult to lay down rules, because each family needs to work out its own ways for solving its own problems.
 
Excessive authoritarianism (命令主义) has unhappy consequences, whether it wears skirts or trousers, and the ideal of equal rights and equal responsibilities is pertinent (相关的,切题的) not only to a healthy democracy, but also to a healthy family.
 
16. The ideal of equal rights and equal responsibilities is .
 
A. fundamental to a sound democracy
 
B. not pertinent to healthy family life
 
C. responsible for Monism
 
D. what we have almost given up
 
17. The danger in the sharing of household tasks by the mother and the father is that .
 
A. the role of the father may become an inferior one
 
B. the role of the mother may become an inferior one
 
C. the children will grow up believe that life is a battle of sexes
 
D. sharing leads to constant arguing
 
18. The author states that bringing up children .
 
A. is mainly the mother’s job
 
B. belongs among the duties of the father
 
C. is the job of schools and churches
 
D. involves a partnership of equals
 
19. According to the author, the father’s role in the home is .
 
A. minor because he is an ineffectual parent
 
B. irrelevant to the healthy development of the child
 
C. pertinent to the healthy development of the child
 
D. identical to the role of the child’s mother
 
20. With which of the following statements would the author be most likely to agree?
 
A. A healthy, co-operative family is a basic ingredient of a healthy society.
 
B. Men are basically opposed to sharing household chores.
 
C. Division of household responsibilities is workable only in theory.
 
D. A woman’s place is always in the home.
 
Part II Vocabulary and Structure (共40小题,每小题1分,共40分)
 
Directions: In this part there are forty incomplete sentences. Each sentence is followed by four choices. Choose the one that best completes the sentence and then mark your answer on the Answer Sheet.
 
21.Scientists in the world are expected to find a(n) _____ to the problem of over population.
 
A、reply
 
B、solution
 
C、response
 
D、answer
 
22.We have been told that the contract in question is _____ for one year starting from the June.
 
A、useful
 
B、efficient
 
C、practical
 
D、effective
 
23.When it comes to job interview, first _____ are important.
 
A、reflections
 
B、impressions
 
C、reactions
 
D、comments
 
24.Let’s ask Linda to take part in the contest since she has a _____ for music.
 
A、gift
 
B、hobby
 
C、present
 
D、desire
 
25.Where unemployment and crime rates are high, it can be assumed that the _____ is due to the former.
 
A、later
 
B、last
 
C、latter
 
D、late
 
26.Research is an active and formally organized search for _____ information for a specific purpose.
 
A、especial
 
B、particular
 
C、special
 
D、specific
 
27.National _____ are becoming increasingly meaningless in the global economy.
 
A、margins
 
B、edges
 
C、divisions
 
D、boundaries
 
28.A special _____ should be laid on the necessity of team cooperation.
 
A、attention
 
B、emphasis
 
C、notice
 
D、importance
 
29.Julia likes to rent a house, which is comfortable, well-equipped and, _____, in a quiet neighborhood.
 
A、all in all
 
B、at all
 
C、above all
 
D、after all
 
30.The poor old man was _____ yesterday when he was crossing the street.
 
A、run into
 
B、run out
 
C、run over
 
D、run through
 
31.With a total of 1,300 million people, China is one of the most densely _____ countries in the world.
 
A、populated
 
B、polluted
 
C、crowded
 
D、concentrated
 
32.It wasn’t a good thing; _____, it was a huge mistake.
 
A、on the whole
 
B、on the contrary
 
C、on the average
 
D、on the other hand
 
33.It’s a shame that he is still _____ his parents; he is already 25 years old.
 
A、depending on
 
B、growing on
 
C、focusing on
 
D、feeding on
 
34.Will you _____ it that this letter gets mailed today?
 
A、see off
 
B、see to
 
C、look after
 
D、look into
 
35.She _____ her research into the cause of cancer in spite of financial problems.
 
A、carried away
 
B、put forward
 
C、consisted in
 
D、persisted in
 
36.Tim stopped and stayed for a moment to _____ himself that he was not being followed.
 
A、insure
 
B、assure
 
C、confirm
 
D、confine
 
37.Many foreigners in China enjoy watching the news on CCTV _____ .
 
A、Program
 
B、Performance
 
C、Channel
 
D、Play
 
38.I tried to get through, but there were too many people _____ my way.
 
A、blocking
 
B、delaying
 
C、holding
 
D、stopping
 
39.To _____ their new product, they are selling it at half price for a month.
 
A、raise
 
B、improve
 
C、promote
 
D、increase
 
40.The local authorities decided to keep the old temple for its historical _____.
 
A、value
 
B、benefit
 
C、wealth
 
D、property
 
emember what happened on that day.
 
41. Just outside the ruins _____ a magnificent building surrounded by many tall trees.
 
A、is
 
B、be
 
C、are
 
D、will be
 
42. Linda didn’t go to the movie last night because she _____ for the final examination until 10 p.m.
 
A、should have prepared
 
B、had to prepare
 
C、must have prepared
 
D、would have to prepare
 
43. Just after putting away the letter, _____.
 
A、the telephone rang loud
 
B、someone called Brown
 
C、the telephone was ringing
 
D、Brown heard the telephone ring
 
44. Laurie is reported _____ the U.S. figure skating championship nine times.
 
A、having won
 
B、has won
 
C、to have won
 
D、winning
 
45. The evidence suggests that single fathers _____ more likely to work than single mothers.
 
A、should be
 
B、be
 
C、will be
 
D、are
 
46. The man was fined because he was caught _____ a tree.
 
A、cut
 
B、to cut
 
C、cutting
 
D、be cutting
 
47. What is the way people have thought of _____ enough money to help the poor children who can’t go to school?
 
A、to raise
 
B、raising
 
C、having raised
 
D、raised
 
48. While shopping, people sometimes can’t help _____ something they actually don’t need.
 
A、to buy
 
B、buy
 
C、to buying
 
D、buying
 
49. The question of _____ the traffic accident happened hasn’t been answered yet, though the police have made on-the-spot investigation.
 
A、that
 
B、whether
 
C、how
 
D、whenever
 
50. _____ can be seen from the comparison of the two charts, sales of automobiles jumped 3.2 percent in October.
 
A、As
 
B、What
 
C、So
 
D、That
 
51. Under no circumstances _____ be left alone at home.
 
A、a three-year-old child should
 
B、should a three-year-old child
 
C、a three-year-old child should not
 
D、should a three-year-old child not
 
52. It was _____ the civil war came to an end.
 
A、in 1949 when
 
B、not until 1949 when
 
C、until 1949 that
 
D、not until 1949 that
 
53. _____go straight on to university why not get some work experience first?
 
A、More than
 
B、Rather than
 
C、Other than
 
D、Better than
 
54. Mr. Brown wished he _____ longer this morning, but he had to get up early to attend a meeting.
 
A、could have slept
 
B、should sleep
 
C、might have slept
 
D、would sleep
 
55. The shy girl has won the gold medal in the speaking contest, _____ I find hard to believe.
 
A、that
 
B、which
 
C、who
 
D、whom
 
56. More than three nature reserves have been established in this area _____ hunting is forbidden.
 
A、that
 
B、since
 
C、where
 
D、if
 
57. Schools in the north tend to be better equipped, _____ those in the south are relatively poor.
 
A、and
 
B、while
 
C、but
 
D、however
 
58. _____ by the armed police, the bank robbers had no choice but to surrender.
 
A、To be surrounded
 
B、Surrounding
 
C、Having surrounded
 
D、Surrounded
 
59. Many things – going abroad, owning a car, _____ impossible in the past are now very common.
 
A、being considered
 
B、to be considered
 
C、were considered
 
D、considered
 
60. By the end of this month we _____ ten lessons.
 
A、will cover
 
B、covered
 
C、will have covered
 
D、have covered
 
Part III Cloze (共20小题,每小题1分,共20分)
 
Directions: There are twenty blanks in the following passage. For each blank there are four choices. Choose the one that best fits into the passage and then marks your answer on the Answer Sheet.
 
Most people have no idea of the hard work and worry that go into the collecting of those fascinating birds and animals that they pay to see in the zoo. One of the questions that is always asked of me is 61 I became an animal collector in the first 62 .The answer is that I have always been interested in animals and zoos. According to my parents, the first word I was able to say with any 63 was not the conventional “mamma” or “daddy”, 64 the word “zoo”, which I would 65 over and over again with a shrill 66 until someone, ins groups to 67 me up, would take me to the zoo. When I 68 a little older, we lived in Greece and I had great 69 of pets, ranging from owls to seahorses, and I spent all my spare time 70 the countryside in search of fresh specimens to 71 to my collection of pets.72 on I went for a year to the City Zoo, as a student 73 , to get experience of the large animals, such as lions, bears, bison and ostriches,74 were not easy to keep at home. When I left, I 75 had enough money of my own to be able to 76 my first trip and I have been going 77 ever since then. Though a collector's job is not an easy one and is full of 78 , it is certainly a job which will appeal 79 all those who love animals and 80. 61. A.how B.where C.when D.whether
 
62. A.region B.field C.place D.case
 
63. A.clarity B.emotion C.sentiment D.affection
 
64. A.except B.but C.except for D.but for
 
65. A.recite B.recognize C.read D.repeat
 
66. A.volume B.noise C.voice D.pitch
 
67. A.close B.shut C.stop D.comfort
 
68. A.grew B.was growing C.grow D.grown
 
69. A.many B.amount C.number D.supply
 
70. A.living B.cultivating C.reclaiming D.exploring
 
71. A.increase B.include C.add D.enrich
 
72. A.later B.further C.then D.subsequently
 
73. A.attendant B.keeper C.member D.aide
 
74. A.who B.they C.of which D.which
 
75. A.luckily B.gladly C.nearly D.successfully
 
76. A.pay B.provide C.allow D.finance
 
77. A.normally B.regularly C.usually D.often
 
78. A.expectations B.sorrows C.excitement D.disappointments
 
79. A.for B.with C.to D.from
 
80. A.excursion B.travel C.journey D.Trip
 
第II卷(共50分)
 
注意事项:
 
1、答第II卷前,考生务必将密封线内的各项目及第13页右下角的座位号填写清楚;
 
2、第II卷共两大题,考生须用钢笔或圆珠笔将答案直接答在试卷上;
 
3、考试结束,考生将第II卷、第I卷和答题卡一并交回。
 
Part IV Translation (共35分)
 
Section A (共5小题,每小题4分,共20分)
 
Directions: Translate the following sentences into Chinese. You may refer to the corresponding passages in Part I.
 
81. Researchers have proved that bright light makes a difference to the brain chemistry, although the exact means by which sufferers are affected is not yet known. (Passage one)
 
82. Although a natural alternative, such as honey, can be used to sweeten food if this is necessary, we can in fact do without it. (Passage two)
 
83. In all the cases of friendly relationships, two people like one another and enjoy being together, but beyond that, the degree of intimacy between them and the reasons for their shared interest vary enormously. (Passage three)
 
84. What we need, rather, is the recognition that bringing up children involves a partnership of equals. (Passage four)
 
85. In a family where the roles of men and women are not sharply separated and where many household tasks are shared to a greater or lesser extent, notions of male superiority are hard to maintain. (Passage Four)
 
Section B (共5小题,每小题3分,共15分)
 
Directions: Translate the following sentences into English.
 
86. 对不起,我不明白你在讲什么。你一定把我错当成另一个人了。
 
87. 空气污染在城市和农村都已成为越来越严峻的问题。
 
88. 大学教育的目的是教会你怎样学习以及如何安排时间。
 
89. 尽管过去了许多年,我仍然清晰地记得那天发生的一切。
 
90. 健康是幸福的关键。只有健康的人才能享受生活的乐趣。
 
Part V Writing (共15分)
 
Directions: For this part, you are given thirty minutes to write a composition on the topic: How to Solve the Problem of Water Shortage. You should write no less than 150 words and base your composition on the outline (given in Chinese) below:
 
1. 水资源短缺已成为严重问题
 
2. 造成水资源短缺的原因
 
3. 提出解决方案
 
答案:
 
1. C 2. A 3. C 4. D 5. B
 
6. C 7. D 8. D 9. C 10. A
 
11. C 12. B 13. B 14. C 15. A
 
16-20 AADCA
 
21. B 22. D 23. B 24. A 25. C 26. D 27. D 28. B 29. C 30. C 31. A 32. B 33. A 34. B 35. D 36. B 37. C 38. A 39. C 40. A 41. A 42. B 43. D 44. C 45. D 46. C 47. C 48. D 49. C 50. A 51. B 52. D 53. B 54. A 55. B 56. C 57. B 58. D 59. D 60. C
 
61. A 62. C 63.A 64.B 65.D 66.C 67.B 68.A 69.C 70.D 71.C 72.A 73.D 74.D 75.D 76.D 77.B 78.D 79.C 80.B
 
81. 据研究证实,亮光会对大脑机能产生差异,但受害者以何种方式受到影响仍然未知。
 
82. 尽管必要时蜂蜜等天然的代替物可以被用来给食物增加甜味,但事实上我们不要它也可以。
 
83. 在所有友善的关系中,两个人互相喜欢,或者乐意呆在一起,但在此之外,两人之间的亲密程度,以及有共同兴趣的原因却相差很大。
 
84. 在家庭中,若果男女的角色区别不明显,双方或多或少地共同分担许多家务活,男人具有优势的概念就很难存在。
 
85. 在一个男性与女性的角色并未明显区分,以及许多家务活在某种程度上都是分工负责的家庭中,男人至上的意识很难维持。
 
86. Excuse me, I don’t understand what you are saying. You must have mistaken me for someone else.
 
87. Air pollution has become a more and more serious problem both in cities and countryside.
 
88. The aim of college education is to teach you how to learn and arrange time.
 
89. Although many years have passed, I still clearly r 

点击查看:2020年湖北成考专升本《英语》备考练习题及答案汇总

上一篇:2020年湖北成考专升本《英语》备考练习题及答案(3)

下一篇:2020年湖北成考专升本《英语》备考练习题及答案(5)

Copyright 2009-2019 版权所有 永利皇宫注册即送38元 All rights reserved
声明:本站为湖北成考交流信息网站,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准

Baidu
sogou
网站地图